Pilgrimsvandring langs Presteveien 19. august

Gå pilgrim på Presteveien sammen med ordførerne fra Siljan og Porsgrunn.

Søndag 19. august inviterer Bjørkedalen historielag, Eidanger menighet, Siljan historielag og Siljan menighet til vandring langs den gamle presteveien mellom middelalderkirkene Eidanger og Siljan.

Presteveien var en naturlig ferdselsåre mellom Eidanger og Siljan i middelalderen. Den ble også benyttet av presten da han kom ridende til Siljan for å holde gudstjenester etter Svartedaudens herjinger på 1300-tallet. Gjennom 500 år var Siljan under Eidanger prestegjeld.

Å gå pilgrim var vanlig i middelalderen. Selve ordet pilgrim betyr «fremmed». Man la ut på en vandring alene eller i flokk til et hellig sted.

Program for dagen:

• Buss fra Siljan
  • Klokka 10: Gudstjeneste i Eidanger kirke med utsendelse til vandring langs presteveien.
  • Kort historisk presentasjon av Eidanger kirke og kirkestedet.
  • Buss til Bjørkedalen.
  • Orientering om Presteveien. Vandringen starter.
  • Rast ved Årholtstua. Mulighet for grilling.
  • Vandring i stillhet med tid til refleksjon.
  • Ankomst Austad etter om lag 5 timer. Buss til Siljan kirke.
  • Kort presentasjon av området rundt og av Siljan kirke.
  • Klokka 18.00: Kveldssamling i Siljan kirke.
  • Klokka 19.00: Enkel middag på Menighetshuset.
  • Klokka 20.00: Retur med buss til Eidanger kirke.

Pga buss og middag trenger vi påmelding til Eidanger menighetskontor på tlf. 35 56 34 00 innen 12. august.

Pris: kr. 150,-

Det går an å delta på de delene av programmet som passer for den enkelte.
Påmeldingen gjelder buss og middag.

Vi, Bjørkedalen historielag, Eidanger menighet, Siljan historielag og Siljan menighet, ønsker hver og en hjertelig velkommen!